Diyabetik Nöropati Bitkisel Tedavisi Yöntemleri

nöropatiye-karşı-iyi-gelen-bitkiler-nelerdir
Diyabetik Nöropati Bitkisel Tedavi Yöntemleri
25 Şubat 2017
diyabetik-nöropatiye-karşı-faydalı-bitkiler
Nöropati Bitkisel Tedavisi Yöntemleri
25 Şubat 2017

Diyabetik Nöropati Bitkisel Tedavisi Yöntemleri

nöropatiye-karşı-iyi-gelen-bitkiler

nöropatiye-karşı-iyi-gelen-bitkiler

Uzman Desteği Alın

Diyabetik Nöropati Bitkisel Tedavisi Yöntemleri

Diyabetik nöropati bitkisel tedavisi yöntemleri, diyabetik nöropati tedavi, diyabetik nöropati tedavisi, hakkında merak ettikleriniz için yazılmış makale.

Nöropati Çeşitleri

Periferik Nöropatiler : Kendi başlarına ortaya çıkabildikleri gibi bazı hastalıklara veya ilaçlara bağlı olarak da ortaya çıkmaktadır. Kanser tedavisinde kullanılan kemoterapötik ilaçlar bunların başında gelir.
Perferik nöropatiler etkilenen periferik sinirin türüne göre farklı türlerde oluşur.

Mononöropati : Tek bir periferik sinirin tutulduğu nöropati türüdür. Örneğin mediyan nöropati, ulnar nöropati gibi.

Motor Nöropati : Kasları hareket ettiren, motor sinir denilen sinir liflerinin özel olarak etkilendiği nöropati türüdür. Bu nöropatide kas güçsüzlüğü, kaslarda erime, kas seyirmeleri görülebilir. Öncelikle el ve ayakları tutar, ancak ilerleyici ise solunum kasları ve yutma kaslarını etkileyebilir.

Duysal Nöropati : Yalnız duyu dokunma, ağrı, ısı vb. duyuları taşıyan sinirlerin etkilendiği nöropati türüdür. El ve ayaklarda uyuşma, karıncalanma, yanma, keçeleşme, iğne batmaları, yanma gibi şikayetler görülür.

Otonomik Nöropati : Sempatik ve parasempatik otonomik sinir sistemine ait liflerin etkilendiği nöropati türüdür. Bu nöropatide terleme bozukluğu, termoregülasyon sorunları, kardiyak ritm bozuklukları, ani tansiyon değişiklikleri, hipotansiyon, erektil disfonksiyon, seksüel bozukluklar, iktidarsızlık sık görülür. Yaşam riski içeren ciddi bir nöropati türüdür.

Motor ve Duysal Nöropati (sensorimotor) : Hem motor hem de duysal sinir liflerinin etkilendiği nöropatidir. Hem kas güçsüzlüğü hem de yukarıda söz edilen duysal belirtiler görülür.

Polinöropati : Çok sayıda sinirin eş zamanlı tutulduğu, çoğunlukla simetrik. Bacaklarda daha belirgin olan ve belirtilerin el. Yakalrın uç noktalarında olduğu nöropati türüdür.

Nöropati Nedir ?

Nöropati sinirlerdeki hastalıkları ifade eden bir terimdir. Nöro “sinir” pati “hastalık” anlamına gelir.

Toplumun yaklaşık %8-10 kadarında periferik nöropati mevcuttur. Her yaşta başlayabilir, ancak yaşlı bireylerde daha sık olarak ortaya çıkar.

Sinirler periferik. Yani vücudun beyin ve omurilik dışındaki bölgelerindeki sinirlerden kaynaklanan ve santral beyin. Omurilikteki sinirlerden kaynaklanan nöropatiler olmak üzere 2 ana gruba ayrılabilir.

Nöropatilerin nedeni gösterilebilirse, örneğin diabette olduğu gibi diyabetik nöropati adı ile anılır. Eğer neden ortaya konamazsa idiyopatik nöropati olarak isimlendirilir.
En sık görülen nöropati periferik nöropatidir.

Nöropati Bitkisel Tedavi için Kullanılan Bitkiler

Çörek otu : Çörekotu sinir sistemi üzerine dengeleyici ve gevşetici etkisi ile ağrı hissini hafifletir. Çörekotu yağları sinir hücrelerinin zar yapılarının sıhhatli gelişmesini ve hücre solunumundaki denge olumlu yönde etkiler. Çörekotu içerisindeki omega serisi yağ asitleri ve vitaminlerle enzim (Proastagladin) üretimini destekleyerek sinir sisteminin zarar görmesini engeller. (kaynak : estanbul com)

Ginkgo Biloba : Ginkgo Biloba ekstresi en etkili olduğu alan sinir sistemidir. (kaynak : 1organik com)

Biberiye : Sindirim sistemi, sinir sistemi ve kasların üzerindeki etkileriyle tam bir şifa kaynağı olarak bilinir. (kaynak : biberiye org)

Diyabetik Nöropati Bitkisel Tedavisi Yöntemleri, hakkında merak ettikleriniz için yazılmış makale. Diyabetik Nöropati Bitkisel Tedavisi Yöntemleri, hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayın. Diyabetik Nöropati Bitkisel Tedavisi Yöntemleri, hakkında detaylı bilgi almak için uzman hekimlere başvurabilirsiniz. Diyabetik Nöropati Bitkisel Tedavisi Yöntemleri, hakkında detaylı bilgi almak için yazılmış diğer makaleleri okuyabilirsiniz.

Uzman Desteği Alın

Comments are closed.